ETEN

En dat proeft u in onze gerechten.

BIJ BISTRO WEST STREVEN WIJ ALTIJD NAAR HET BESTE

De kunst van het grillen.

VLEES

Al onze steaks komen van de lavastenen gril. Deze gril steken wij goed op, waardoor lavastenen en het bovenliggende gril ijzer gloeiendheet worden. Het is belangrijk om een hete gril te hebben. Het vlees kan daardoor goed dichtschroeien, zodat alle sappen van het vlees bewaard blijven. Wij laten het rundvlees eerst rustig op kamertemperatuur komen, zodat het tot ontspanning kan komen. Vlak voor het grillen wordt het vlees licht ingevet met olie en gekruid met versgemalen peper en zeezout. Nu kan het grillen beginnen. Het sissen van het vlees op de gril creëert kleur en smaak. Er komen bij het grillen kleine vlammetjes vrij die onder het vlees in rook opgaan. Het rookwolkje komt tegen het vlees aan, wat hem die unieke grill/barbecue smaak geeft. Nu rustig wachten. Terwijl de gril zijn werk doet, zal het vlees na enkele keren draaien van de gril af kunnen om enkele minuten te rusten. Zo kan het weer ontspannen, zodat het vlees lekker sappig blijft en niets van zijn natuurlijke smaak verliest. Dat is de kunst van het grillen.

Houdt u van het vette stukje?

RIBEYE

Ribeye is een bijzonder smaakvol stukje vlees. Veel mensen vinden een ribeye steak vaak een spannend stuk, omdat er van nature wat vet bij zit. Zij snijden vaak het stukje vet weg, omdat het vaak nog heel stevig is. Bistro West daagt juist die mensen uit om bij ons een ribeye te proberen. Het vet geeft juist heel veel smaak aan het stukje vlees, mits het op de juiste manier is klaargemaakt. Vaak wordt de ribeye vanuit een koude koeling direct op de gril gelegd, wat de buitenste vet laag doet smelten, maar de kern blijft stevig. Zo wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van het vet wat aan de ribeye zit. Bij Bistro West pakken we het anders aan. Wij vacumeren onze ribeye en laten hem eerst geleidelijk naar een temperatuur van rond de 35 graden komen, waardoor al het vet in de kern zacht wordt en de kleine vet marmeringen al opgenomen in de ribeye. Vervolgens grillen we de ribeye. Nu is bijna al het vet weg gesmolten en opgenomen in het stuk vlees. Er blijven nog maar hele kleine losse stukjes vet over, die zo zacht zijn dat u het bijna niet merkt in uw mond. Boterzacht en zeer smaakvol.

 

Snel en gemakkelijk.

AFHAAL / AFHALEN

Bij Bistro West kunt u ook gerechten afhalen. Onze spare ribs en burgers, zijn uitstekende gerechten om bij ons af te halen aan de westenschouwenseweg 22 in Burgh-Haamstede / Westenschouwen. Onze afhaal gerechten zijn inclusief: friet, salade en mayonaise. Bel ons even van tevoren, dan kunnen wij u een indicatie geven hoe lang de bereiding zal duren en spreken met u een tijd af dat de bestelling gereed zal zijn. Wij pakken uw gerechten netjes in zodat ze warm blijven. U hoeft uw bestelling alleen nog even op te halen bij ons in het restaurant en u kunt aan tafel!

Goed bezig!

VEGETARISCH

Bistro West in Burgh-Haamstede, staat inmiddels bekend om haar burgers. Onze burgers zijn niet voor niets onze hardlopers. Wij stoppen veel tijd in het perfectioneren van de smaken, om zo tot een burger te komen van zeer goede kwaliteit. Tot op heden serveerden wij alleen burgers van 100% rundvlees, maar we hebben gemerkt dat de vraag naar vegetarische burgers steeds groter wordt. Wij zijn daarom dus aan de slag gegaan. Vanaf nu zijn onze vertrouwde rundvlees burgers zijn ook te bestellen als vegetarische burger. Deze vegetarische burgers zijn compleet huisgemaakt en samengesteld van verse ingrediënten. De vegetarische burgers van Bistro West zitten bomvol groentes. In de vegetarische burgers verwerken wij portobello ’s en nog 4 andere soorten groentes. De portobello is een champignon soort en heeft na het garen een vlees achtige structuur, waardoor het een uitstekende kandidaat vormt voor onze vega burgers. Wij serveren al onze burgers op biologische burger broodjes met licht zoete smaak, afgewerkt met sesamzaadjes. Gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten. U zit dus niet alleen lekker te eten, maar u bent hiermee ook nog eens goed bezig. Probeer hem eens!

Bistro West is voor iedereen.

VEGETARISCH & VEGANISTISCH

Bij Bistro West richten wij ons niet alleen op vlees of vis. Wij zijn continu bezig om onze menukaart zo up to date mogelijk te houden. Wij vinden dat vegetarisch en veganistisch tegenwoordig niet meer mag ontbreken en hebben dan ook altijd meerdere vegatarische/veganistische gerechten op onze kaart staan, die met zorg worden bereid. Er is eindeloos mee te varieren en het is aan ons een uitdaging om de gerechten zo te bereiden, dat je het vlees of vis nieteens mist.

Een goede afsluiter maakt uw avond compleet

DESSERT