ETEN

En dat proeft u in onze gerechten.

BIJ BISTRO WEST STREVEN WIJ ALTIJD NAAR HET BESTE

Op zoek naar een restaurant in Burg Haamstede? In ons restaurant draait het maar om een ding: uw tevredenheid. Bistro West staat bekend om haar veelzijdigheid in gerechten. U kunt voor vlees, vis, vegetarisch en zelfs veganistische gerechten bij ons terecht. Wij hebben u altijd iets te bieden waar u trek in heeft. Ons aantrekkelijk geprijsde 3-gangen keuzemenu (klik hier), is er voor ieder wat wils. Voor hoofd en nagerechten, volop keuze. Vind u een 3-gangen toch wat veel? Geen probleem. U kunt ook gewoon losse gerechten van de kaart bestellen bij Bistro West.

De kunst van het grillen.

VLEES

Al onze steaks komen van de lavastenen gril. Deze gril steken wij goed op, waardoor lavastenen en het bovenliggende gril ijzer gloeiendheet worden. Het is belangrijk om een hete gril te hebben. Het vlees kan daardoor goed dichtschroeien, zodat alle sappen van het vlees bewaard blijven. Wij laten het rundvlees eerst rustig op kamertemperatuur komen, zodat het tot ontspanning kan komen. Vlak voor het grillen wordt het vlees licht ingevet met olie en gekruid met versgemalen peper en zeezout. Nu kan het grillen beginnen. Het sissen van het vlees op de gril creëert kleur en smaak. Er komen bij het grillen kleine vlammetjes vrij die onder het vlees in rook opgaan. Het rookwolkje komt tegen het vlees aan, wat hem die unieke grill/barbecue smaak geeft. Nu rustig wachten. Terwijl de gril zijn werk doet, zal het vlees na enkele keren draaien van de gril af kunnen om enkele minuten te rusten. Zo kan het weer ontspannen, zodat het vlees lekker sappig blijft en niets van zijn natuurlijke smaak verliest. Dat is de kunst van het grillen.

Houdt u van het vette stukje?

RIBEYE

Ribeye is een bijzonder smaakvol stukje vlees. Veel mensen vinden een ribeye steak vaak een spannend stuk, omdat er van nature wat vet bij zit. Zij snijden vaak het stukje vet weg, omdat het vaak nog heel stevig is. Bistro West daagt juist die mensen uit om bij ons een ribeye te proberen. Het vet geeft juist heel veel smaak aan het stukje vlees, mits het op de juiste manier is klaargemaakt. Vaak wordt de ribeye vanuit een koude koeling direct op de gril gelegd, wat de buitenste vet laag doet smelten, maar de kern blijft stevig. Zo wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van het vet wat aan de ribeye zit. Bij Bistro West pakken we het anders aan. Wij vacumeren onze ribeye en laten hem eerst geleidelijk naar een temperatuur van rond de 35 graden komen, waardoor al het vet in de kern zacht wordt en de kleine vet marmeringen al opgenomen in de ribeye. Vervolgens grillen we de ribeye. Nu is bijna al het vet weg gesmolten en opgenomen in het stuk vlees. Er blijven nog maar hele kleine losse stukjes vet over, die zo zacht zijn dat u het bijna niet merkt in uw mond. Boterzacht en zeer smaakvol.

Wij hebben een nieuwe kaart, maar u kunt de ribeye nog steeds bij ons eten! reserveer een ribeye minimaal een dag van tevoren en geniet van dit prachtige stuk vlees!

We houden van varieren.

WISSELGERECHT

Voor de afwisseling hebben wij ons wisselgerecht, die ingelijst te vinden is in ons restaurant aan de schouw. Eens in de paar weken maakt het huidige wisselgerecht plaats voor een compleet nieuw gerecht die altijd seizoensgericht is samengesteld. Wij halen de ingrediënten van dit gerecht vaak uit de regio, zodat u kunt genieten van de pure smaken die zeeland te ons bieden heeft. Bijvoorbeeld bij ons huidige wisselgerecht: Noordzeekabeljauw met Hollandse vergeten groenten, klassieke beurre blanc saus en oven aardappel of friet (zie foto). Het wisselgerecht is los €18,50, of in combinatie met een 3-gangen menu €27,50 te bestellen zonder meerprijs. U bent altijd van harte welkom.

Bistro West is voor iedereen.

VEGETARISCH & VEGANISTISCH

Bij Bistro West richten wij ons niet alleen op vlees of vis. Wij zijn continu bezig om onze menukaart zo up to date mogelijk te houden. Wij vinden dat vegetarisch en veganistisch tegenwoordig niet meer mag ontbreken en hebben dan ook altijd meerdere vegatarische/veganistische gerechten op onze kaart staan, die met zorg worden bereid. Er is eindeloos mee te varieren en het is aan ons een uitdaging om de gerechten zo te bereiden, dat je het vlees of vis nieteens mist. Neem bijvoorbeeld onze biologische geitenkaasburger op een biologisch burger broodje! Wij kruiden en paneren de geitenkaas met japans broodkruim, voor de extra crunch. Snijden het broodje open en beleggen hem met rucola, onze Honing mayonaise, fris gemarineerde appel en maken het af met een handje walnoten. Eet smakelijk!

Probeer het eens!

VEGAN TAJINE

Onze tajine is volledig veganistisch, dus er zit geen enkel dierlijk product in en geen producten die van/door dieren gemaakt zijn. Dit maakt onze tajine op zichzelf al een bewuste keuze! Het gerecht zit vol met gezonde groenten en specerijen. Wij maken deze groenten-curry met o.a. kokosmelk, muntwater, specerijen, cashew noten, honing, diverse groenten en jackfruit, waarna wij hem serveren in een traditionele tajine. Deze curry is mild-pittig, dus voor iedereen een aanrader!

Een goede afsluiter maakt uw avond compleet

DESSERT

Ook voor de lekkerste desserts kunt u bij Bistro West terecht. Ons “emmertje zand” bijvoorbeeld: Een citroen tiramisu verrijkt met limoncello. Een heerlijk fris dessert met een kick! Niet zon grote eter? dan is de Irish coffee panna cotta met karamelsaus, slagroom en Jameson Whiskey een perfecte afsluiter. Licht, maar écht een smaakbommetje!